Het aanbod van Lijfzijn!

Het PMT aanbod van Lijfzijn! kan variƫren, dat is afhankelijk van je hulpvraag. Bijvoorbeeld: wanneer je stress of spanning ervaart in je lichaam, wanneer je het moeilijk vindt om je grenzen aan te geven, je emoties te uiten of wanneer je worstelt met je zelfbeeld. Het pmt aanbod wordt hierop aangepast. Dit kan individueel, in een groep, op locatie of vanuit huis met een VR-Bril. Bij alle mogelijkheden is het ervaren en stil staan bij je lijf een belangrijk uitgangspunt, van waaruit je gaat oefenen met nieuw gedrag. Uiteindelijk leidt dit tot gewenste verandering in jouw eigen leven.

Voorbeeld

"Ik merkte dat ik veel last had van spanning in mijn lichaam.  Hoge spierspanning, last van mijn ademhaling en een druk op mijn borst. Ik merkte dat ik situaties uit de weg ging, omdat ik het moeilijk vond om grenzen te stellen naar anderen. Door PMT ben ik bewust geworden waar de spanning vandaan komt en wat het betekent. Ik weet nu wat ik wil en wat mijn behoeftes zijn. Door verschillende oefeningen heb ik geleerd hoe ik dit aan kan geven. Hierdoor kon ik oefenen met 'NEE' zeggen en grenzen stellen. Waarbij ik soms ook nee mag zeggen tegen mijzelf als ik weer te veel hooi op mijn vork neem!"

Wat is PMT?

Concrete behandelmogelijkheden:

AanbodVoorbeeld hulpvraag
Individuele behandelingzelfbeeld verbeteren, stress herkennen,
contact maken met je lichaam,
spanning reguleren, emoties herkennen/ uiten
Assertiviteitstraining in groepsverband
grenzengroep
grenzen aangeven in contact met anderen,
Ontspanningstrainingloslaten van spanning
Runningtherapie individueel of in groepsverbandactivering of somberheidsklachten
VR-Health Experience (met VR-Bril)vanuit huis
Leertherapievoor vaktherapeuten
Leertherapie in samenwerking met psychotherapie praktijk Verspaandonkvoor PIOG, AIOS

Heb je een vraag over het behandel aanbod of andere behandelmogelijkheden, neem contact op!

Bij aanmelding hebben we eerst telefonisch contact waarbij we kijken of een pmt aanbod passend kan zijn voor jou, daarna plannen we een intake.

Sessies vinden face to face plaats, maar er is ook een mogelijkheid om dit af te wisselen met online werken middels een VR-bril, waarbij het niet perse nodig is om naar locatie te komen. Dit scheelt bijvoorbeeld reistijd op een moment dat het een keer niet uitkomt. Via de VR-Bril kunnen we samen inloggen in een online vaktherapie ruimte, waar we kunnen oefenen en ervaren! Lijfzijn! neemt actief deel aan het project van de HAN voor innovatie en ontwikkeling van (VR-Health Experience). Wil je hier meer over weten of informeren naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Klik hier voor een indruk